Här är historien som visade sig vara fejkad.

Posted by Erik SM7DZV on 3 januari, 2015 in Fejkade historier |

Rubriken och ingressen är vår. Själva nyhetsrapporten är översatt från det amerikanska nyhetsmediet.

Butikstjuv snubblade på trottoarkant
Fick föras till sjukhus för sina skador

Best Buy, Augusta, Georgia, USA. Platsen där tjuven snubblade.

— Av Erik SM7DZV —

Här en nyhetsnotis från det stora landet i väster. Den handlar inte om radio men har datoranknytning, och som bekant kan gränserna mellan radio- och datorteknik idag vara hårfin. Därför lyckades notisen passera redaktionens argusögon.

Polisrapporten, som avslutar nyhetsnotisen, visar att det kan vara mycket  farligt att snubbla på en trottoarkant.

Här är den amerikanska nyhetsrapporten:

Orville Smith, som är butiksföreståndare för Best Buy i Augusta, Georgia [USA], berättade för polisen att han på övervakningskameror hade observerat hur en manlig kund, senare identifierad som Tyrone Jackson från Augusta, hade stoppat på sig en bärbar dator under sin ytterrock. När han konfronterades blev mannen rasande, slog ned en anställd, drog upp en kniv och sprang mot dörren.

Utanför på trottoaren höll fyra marinkårssoldater på att samla in leksaker för Toys for Tots. Smith uppger att marinkårssolerna stoppade mannen, som då knivskar en av soldaterna, korpral Phillip Duggan, i rygggen; skadan visade sig inte vara allvarlig.
Sedan polis och ambulans anlänt till platsen fördes Krp Duggan till vård.

”Gärningsmannen fördes också till det lokala sjukhuset med två brutna armar, en bruten handled, ett flertal utslagna tänder, eventuellt brutna revben, ett flertal skrubbsår och blåmärken, diverse rivsår, en bruten näsa och en bruten käke … skador som han ådrog sig efter att ha halkat och ramlat  från trottoarkanten efter det han knivskurit marinkårssoldaten”, heter det i polisrapporten.

[Översättning från engelska: Erik SM7DZV]

Länkar
Läs om Toys for Tots

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com