Field Day i Borensberg – Favorit i repris

Posted by Erik SM7DZV on 21 maj, 2015 in Nyheter |

238w1500-1

— Av Lennart SA5MMM —

Uppdaterat 2015-05-22

Den 16 maj hade Motala Sändaramatörer en både trevlig och välbesökt Field Day i Borensberg. Det var en del tveksamheter dagarna innan om program och besökare, men allt gick över förväntan.  På bilden visar SM5BVV Morgan sina hemmabyggda alster med bl.a. en loop och konverter. SM5DK Lars-Eric och SM5ASP Sven lyssnar på ”atomuret” i Tyskland som sänder på 77,5 kHz och försöker synkronisera sina klockor. Klicka på bilden för att se den i full storlek.

Trots att vi inte hade annonserat i vare sig QTC eller Bullen kom många besökare till Trädgårdstorp i Borensberg. De allra flesta hade något att berätta eller visa andra.
Det var många blandade programpunkter med radio i fokus. FRO visade sin sambandsvagn, FRG – Civilförsvarsföreningen i Mjölby pratade om kris-samband och om insatser i samhället. SA5MMM Lennart demonstrerade hur man lätt får upp antenner i träden. Även om några mörka moln visade så klarade vi oss från regn. Inne i bygganden förevisades hur enkelt (?) det är att bygga radiorelaterade tillbehör som t.ex. en APRS-enhet och också en 3D-skrivare som väckte stor munterhet.

Och naturligtvis kördes det även radio. Mest med nya specialsignalen SC80SM (länk). Det blev en fin dag där kanske just gemenskapen och umgänget var det allra bästa. Den tillförordnade kocken SA5BLP Peter såg till att grillen var varm och vi alla fick både dryck och korv.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com