På lördag invigs radiomuseumet i Långshyttan

Posted by Erik SM7DZV on 26 maj, 2015 in Nyheter |

Långhyttan kartaPå lördag klockan 11:00 invigs radiomuseumet i Långshyttan. Initiativtagare till museumet är Dennis SM4FWG, tidigare SM6. Dennis har tidigare arbetat vid samt varit med om att starta Göteborgs Radiomuseum. Dennis hustru Elisabet arbetar vid Kulturkraft i Långshyttan, en verksamhet som drivs av Hedemora Kommun. I samma lokal blev det ett rum över och Dennis tyckte att det passade med att fylla det med lite Radiokultur. Förslaget föll i god jord och Långshyttans Radiomuseum öppnar nu på lördag, den 30 maj 2015.

– Det finns ingen klubb i det hela och heller inga pengar, förutom det Dennis och jag ibland donerar, berättar Göran SM4PBL. Alla apparater är skänkta eller utlånade. Vi går in för att alla apparater  ska fungerande och vara säkra att använda. En liten fin rörsamling har vi också.

Långshyttans Radiomuseum 0034_detaljGöran SM4PBL bor i Garpenberg som ligger ca 15 km från Långshyttan mot Hedemora till. Göran är mycket intresserad av radio och gärna gammal god rörradioteknik. Göran fick kontakt med Dennis när Dennis blev SM4 för cirka tre år sedan. Den gången handlade det om att Göran hjälpte Dennis, som är synskadad, med att bland annat sätta upp antenner.

Den som vill tala med Dennis och Göran kan försöka ropa in på en SSB-ring som går på 3,658 MHZ varje morgon. Ringen startar kl 07.50, och där är Dennis, Göran och många andra med.

– Försök att komma in och delta någon gång, hälsar Göran SM4PBL.

Bilder:
Översiktskarta Långshyttan. Källa: eniro.se.
På hyllan: En så kallade sneak preview av några av de radiomottagare som kommer att visas.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com