Idag invigdes Långshyttans Radiomuseum

Posted by Erik SM7DZV on 30 maj, 2015 in Nyheter |

INVIGNING I LåNGSHYTTAN 015_crop-2_redigerad

Mer än 50 personer kom idag till invigningen av Långshyttans radiomuseum och drygt 30 skrev in sig i gästboken. Under invigningen hade initiativtagaren Dennis SM4FWG fullt upp med att svara på frågor och visa radioapparater. På bilden ser vi från vänster Dennis SM4FWG i samspråk med Mats SM4MWB och Rune SM5DFM, den senare från Uppsala. Rune överraskade arrangörerna med att ha med sig ett antal apparater som han skänkte till museet.

SM4PBL Göran klipper bandetAllt under invigningen följde uppgjorda planer. Göran SM4PBL fick förmånen att klippa bandet, övervakad av Kerstin Vestman från Långshyttan. Kerstin ansvarar för verksamheten  på ”Kulturkraft”. Hon hade dessutom bakat Radiokakan, som blev en uppskattad delikatess.

Kulturkraft drivs av Hedemora Komun. Där finns ett bibliotek som bland annat bygger på gåvor. I samma lokal bedrivs det olika aktiviteter som stickning och släktforskning. Röda Korset finns i en annan lokal alldeles intill. Genom Kulturkraft har en fin gemenskap byggts upp med besökarna. En av dem som arbetar här är Elisabeth, hustru till Dennis SM4FWG.  Tillsammans med övriga från Kulturkraft serverade hon besökarna kaffe under invigningen.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com