Saxat från RSGB: APRS-stationer söks för satellitdatatest

Posted by Erik SM7DZV on 30 maj, 2015 in Nyheter |

Herzelia Space Center Israel

RSGB rapporterar på sin nyhetssite att Herzliya rymdlaboratorium (HSL) söker kontakt med stationer som kan delta i ett satellitförsök. Forskarna efterfrågar stationer som kan sända komprimerad APRS-packet  för att testa Duchifat-1 CubeSat.
Satelliten kommer att ta emot packets från hela jorden och kommer att skicka ned dem då och då via en jordstation. Deltagarna måste registrera sig i förväg  för att deras paket ska kunna markeras på kartan vid laboratoriet.  Mottagna paket kommer att visas på kartan och QSL-kort kommer att skickas ut via byrå.

Upplänken ligger på 435.220 MHz, nedlänken på 145.980 MHz. Den APRS-komprimerade digipeatern använder AFSK 1200 baud på upplänken och BPSK 1200 baud på nedlänken.

HSL (Herzliya Science Laboratory) är en del av Herzliya Science Center och stöds av staden Herzliya i Israel. HSLs mål är huvudsakligen att tillhandahålla ett utbildningsmässigt och produktivt sätt att vidga ämnet rymdteknologi bland intresserade tonåringar.

 

RSGB

 

Länk till RSBG nyhetsartikel. Klicka på loggan.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com