.SE öppnar mycket sevärt Internetmuseum

Posted by Erik SM7DZV on 31 maj, 2015 in Nyheter |

punkt_se internetmuseum

 

Vilka var pionjärerna som drog de första kablarna, startade de första IT-företagen och fattade besluten som bidrog till att Sverige i dag är ett av världens mest digitalt utvecklade länder?
I .SE:s Internetmuseum blandas internetkultur, politik, teknik och nostalgi. Plats för museet? Internet så klart! Följ med på en resa genom internets historia i Sverige;

från det första embryot i slutet av 70-talet via sent 90-tal då internet utsågs till årets julklapp och gemene man började surfa, till i dag då den genomsnittlige svensken är uppkopplad mer än 21 timmar i veckan.

Mycket sevärt!
– Myckets sevärt, för oss som har varit med och är det, var kommentaren från den person som fäste vår uppmärksamhet på Internetmuseet.

punkt_seAnsvar för den svenska toppdomänen
.se stiftelsen för internetstruktur ansvarar för den svenska toppdomänen. Till stiftelsens uppgifter hör även att främja utvecklingen av internet. Lär dej mer om Internet genom att gå in på .se:s hemsida. Där hittar du både nyheter och annan information. Speciellt intressant är kanske deras menyflik Lär dej mer. Där hittar du internetguider, kurser och mycket mer. Sajten är en guldgruva för vetgiriga.

//Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com