Årsmöte med SK3YQ på Tåsjöberget
Medlemmar långt bort deltog via Skype

Posted by Erik SM7DZV on 4 juni, 2015 in Nyheter |
Årsmöte på Skype DSC00973

Årsmöte över Skype med SK3YQ. SM2JJ Gunnar i Vännäs kan se övriga mötesdeltagare på sin skärm. Här Håkan SM0oo/2 med XYL, Hans SM3PXG och Ingvar SM3GFN. FOTO: Gunnar SM2JGC.

 

Sista söndagen i maj hölls traditionsenligt årsmöte med Repeatersällskapet Västra, SK3YQ.

Utöver årsmötesförhandlingar förekom naturligtvis bakluckeloppis och besök vid radiohyddan. Ett antal medlemmar trotsade det något ostadiga vädret och slöt upp, SM0OO/2 Håkan med XYL hade 23 mil enkel väg till årsmötet. För att underlätta för medlemmar som inte har möjlighet att fysiskt närvara, började vi i år med att sända årsmötet via Skype, så t.ex. SM2JCG Gunnar i Vännäs som var nöjd med att kunna delta via Skype.

– Hej och hååå, hälsar Gunnar SM2JGC. I dag har jag varit på årsmöte på Tåsjöberget mellan 12.00 och 12:45. Samtidigt satt jag hemma vid datorn i ett regnigt och grått Vännäs. Kolla uppe i högra hörnet av bilden jag skickar så ser ni en liten bild av mig där jag sitter hemma vid datorn. Kul med teknik – när det fungerar!

Repeatern i på Tåsjöberget DSC073621978 bildades Repeatersällskapet Västra, SK3YQ vars syfte var att koppla samman kust med fjäll, Kramfors – Gäddede. Under åren har flera projekt startats och lagts ned. På 80 talet var klubben mycket aktiv och många amatörer såg dagens ljus i Strömsundsområdet tack vare SM3BIU Berndt som höll flera teknikkurser. Sedermera har emellertid många amatörer flyttat till andra landsdelar, så idag är ett 20 tal registrerade som medlemmar i klubben.

Klubben har en repeater, SK3RMX, R0, som står på Tåsjöberget, Ångermanlands högsta berg med underbar utsikt över Tåsjön och Flåsjön. Sju kyrkor kan ses från Tåsjöberget vid bra väder.

Årsmötet då? Styrelsen fick ansvarsfrihet för 2014. 2015 kommer antennarbeten och annan teknikutveckling att genomföras på repeatern.
Styrelsen för 2015 blev SM3PXG Hans ordförande, SM3GFN, SM0OO, SM3GHN, SM3KDY. Revisorer SM3KDR och SM3LVB.

Klubbens signal SK3YQ kommer även att aktiveras av Gunnar, SM2JCG, som har nära till Bottniska Viken, under ”Fyrhelgen” 15 och 16 augusti.

73 DE SM3PXG, Hans

FOTO: Tåsjömasten 2012, Torsten SM3NFB

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com