Heliumballong flög runt södra halvklotet

Posted by Erik SM7DZV on 6 juni, 2015 in Nyheter |
Spåret runt södra halvklotet

Heliumballongens spår runt södra halvklotet.

 Från ARRL:s nyhetssida klipper vi storyn om Andy Nguyen, VK3YT. Den 25 maj skickade Han upp en heliumballong från Australien. Den 4 juni kom den tillbaka. Ballongen hade då flugit österut runt jorden. Andy har gjort det förr.  Det här var andra gången han lyckades.

Heliumballongen hade med sig en soldriven sändare som gav 25 mW. Den sände WSPR, JT9, och ibland Olivia signaler på 30 and 20 meter. Dessa gjorde det möjligt att att spåra ballongen samla rapporter om höjd, hastighet, riktning och batterikondition. Ballongen gjorde sin jordenrunttur på lite mer än 12 dygn.

Klicka för länk till ARRL:s notis.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com