8SØDAY – En fieldday i samverkan

Posted by Erik SM7DZV on 15 juni, 2015 in Nyheter |
2 el quad av tvättvindor

Förutsättningen för den tvåelements tvättvindequaden var att den inte skulle få kosta mer än 700 kronor.  På bilden är quaden under montering, bara en spridare är klar. Spridarna är 4,3 meter långa. Budgeten hölls och quaden fungerade fint: 58 från W7 i San Diego, och 59 från UA0 i bortre Sibirien. Båda QSO-na på 20 meter SSB. Mycket bra från en antenn som bara satt tre meter över mark.

 

— Text och foto Lasse SM0FDO —

Uppdaterat 2015-06-16: Info om tvättvindequaden.

I helgen 13-14 juni genomfördes vår gemensamma fieldday i SMØ-området. Det var ett flertal klubbar som arrangerade träffen på Gålö vid SKØQO;s klubbstuga i Stockholms södra skärgård.

samverkanLördagen bjöd på ett mycket fint väder. Det var också då de flesta aktiviteterna genomfördes. Deltagande klubbar var Täby/SKØMT, Södertörn/SKØQO, Kvarnberget/SKØUX, Storstockholm/SKØZA, FRO/SLØZS samt Stockholm Makerspace.

Utställare var VKC-hamshop med Marie och Peter.

Mellan 100-150 besökare blev det. De flesta räknades in under lördagen.

QUAD byggd på två torkvindor
Många nya ansikten, och mycket aktiviteter, antennbyggen, bl a SKØUX med en Quad för 20 m tillverkad av två torkvindor! Flertal portabla stationer som körde med enkla uppsättningar men med gott resultat.

Collins-nostalgi
Nostalgikörning med Collins, samt bl a ljudöverföring med laser blöd Täbyklubben på.  Storstockholms Radioamatörer hade bl a en Terränggående radiobil TGB13, och en portabel repeater.

Stockholm Makerspace visade en del av sina alster, och hade med en 3D-skrivare, där tredimensionella namnskyltar tillverkades.

Bakluckeloppis fanns med flertalet säljare.

Specialsignalen 8S0DAY
Söndagen hade lite blandat väder, med regn på morgonen, men en hel del besökare dök ändå upp. Då fick vi bättre tid att aktivera signalen 8SØDAY som är framtagen just för gemensamma fielddays.

Denna fieldday är ett resultat av samarbetet inom SMØ och flertalet klubbledarträffar. Ett sådant samarbete är väldigt lyckat, och vi ser fram mot en fortsättning!

Bilder
Ett bildcollage kommer att finnas på www.sk0qo.se och se även andra klubbars hemsidor.

Tack alla för en riktigt trevlig helg!
// 73 de Lasse/SMØFDO

 

Ann SM0ZEU ny DLØ

Under lördagen den 13 juni på fieldday hölls ett kort SMØ-möte där ny DL skulle väljas. Detta var ett fyllnadsval. Valberedningens förslag var Ann, SMØZEU från Täbyklubben. Det blev ett enhälligt JA till detta val.
Vi hälsar henne välkommen, och ser fram mot hennes roll som distriktsledare!
//Lasse/SMØFDO

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com