Oj då, var det rävjakts-SM idag?

Posted by Erik SM7DZV on 15 juni, 2015 in Nyheter |
SM medaljer 2015

Svenska mästerskapsmedaljer 2015 i radiopejlorientering på 2 meter, RPO, gemenligen kallat Rävjakt.

Uppdaterad 18 juni.

— Text och bilder Lars SM0OY —

För ett antal veckor sedan blev jag tillfrågad av PA, SM0BGU, om jag kunde assistera vid målet på en rävjaktshelg. Eftersom vi skulle ha gäster på fredagskvällen svarade jag att lördag morgon går bra. Rävjakten sades vara tredje uttagningstävlingen till EM i Tjeckien i augusti.

Efter att ha avlämnat XYL vid bussen till Gotland (!) infann jag mig på Domaruddens parkering i Åkersberga. Där hade flera rävjägare redan kommit.

SM0BGU Pehr-Axel

SM0BGU Pehr-Axel: Hela skuffen fylld med sändare (så kallade rävar) och annat

Alla förberedde sina tvåmeterssaxar och annan utrustning. Alla hade inte bara saxar att vårda. Pehr-Axel SM0BGU hade hela skuffen full med sändare och annat.

Mot startplatsen gjorde alla en halvhalt vid målet. Oj då, är det så många som skall springa idag?

Starten gick, nej jag menar alla gick till starten. Då kommer banläggaren Gunnar Fagerberg med ett kuvert, som han sorterar upp på bänken vid målet.

– Vadan detta? frågar jag.  – Jo det är ju SM, blir hans svar. Då först begriper den gamle mannen (OY) vad som är på gång.

Delatagarna före start

Deltagarna i Rävjakts-SM på 2 meter samlade före start.

Efter en dryg timma började löparna komma i mål. Inga spurtstrider uppstod så mitt jobb vid målet blev enkelt: Pricka av alla så ingen skulle bli kvarglömd i skogen.

Det blev favoritsegrar i flera av klasserna. Största klassen var herrar 70. Vi hade dessvärre ingen dam i listan. Den dam vi har blev tvungen att gå på kurs med sitt jobb. Men hon är bäst i alla fall.

Här följer förteckning över lyckliga men trötta rävjägare:  Håkan Melin etta i H40 samt Svensk Mästare; Jan SM5FUG  etta i klass H60; Leif SM5EZM etta i klass H70 samt Ingvar SA0AMM  etta i H50.

SM0OY Lars

Text och bild: Lars SM0OY

 

Amerikanska mästerskapen i Rävjakt
USA-mästerskapen i rävjakt kommer att avgöras i augusti i Colorado.
Länk till artikel på ARRL:s nyhetssida.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com