TV-kanal spelar in såpa från Morokulien
SJ9WL och LG5LG filmas under Björnträffen

Posted by Erik SM7DZV on 15 juni, 2015 in Nyheter |
Morokulien stugan med antenner

Morokulienstugan med antenner.

tv

Den norske sångaren Elias Akselsen filmas av TV-teamet inför den nya TV-serien om Morokulien.

— Av Gunnel SM6WXL —

Uppdaterat 2015-06-16

Just nu pågår inspelning av en en tv-såpa i Morokulien, liknande dem om ”Ullared” och ”Böda”. Serien kommer att heta Montebello camping. Planen är att serien ska visa campingliv på TV-skärmen.  Det återstår att se om Norges svar på Raggar-Olsson ska vara radioamatör. Det ska bli åtta avsnitt på 45 minuter. Inspelningarna sker under några veckor framöver.

Inspelning från amatörradiostationen kommer, enligt de uppgifter vi fick av tv-teamet, att ske i samband med Björnträffen den 26 – 28 juni.
TV-teamet var redan på plats och vi såg en del av inspelningarna. Bland annat intervjuades en känd norsk sångare Elias Akselsen, och hans sång och gitarrspel filmades.

Morokulien är en radioanläggning rustad till tänderna. Radioamatörer och kortvågslyssnare från hela välden är välkomna på besök och att hyra stugan och radioanläggningen. Något som verkligen rekommenderas.

Nyss hemkomna efter 20:e besöket i Morokulien
Vi är nyss hemkomna från vårt 20:e besök i amatörradiostugan i Morokulien, det lilla fredsriket på gränsen mellan Sverige och Norge. Svenska och norska radioamatörer har sedan 1968 aktiverat signalerna, som är SJ9WL och LG5LG.

Stugan är tillgänglig att hyra för alla licensierade radioamatörer och SWL-amatörer från hela världen. Ansvarig för bokning är Odd, SM4SXQ. Kontaktuppgifter samt information om priser och bokning finns på hemsidan. Klicka på denna länk för att komma dit.

Björnträffen i Morokulien 26 – 28 juni
Nästa större träff i Morokulien är Björnträffen den 26 – 28 juni, där det finns möjlighet att sälja prylar och delta i en gemensam grillträff mm, se hemsidan för mer information.

Nya Headset
Vid vårt besök nu i helgen blev det naturligtvis en hel del radio, det är inte svårt att få pile-up när man aktiverar de två signalerna. Vi fick också äran att inviga ett nytt Head-set, donerat av VKC Hamshop, som visade sig fungera alldeles utmärkt.

Marknad
Det var också en marknad på platsen framför stugan, som drog en hel del försäljare och kunder.

Morokulien-såpa på gång
Svein-Arne LA3SEA, kom på besök och berättade att det håller på att spelas in en tv-serie i Morokulien, liknande ”Ullared” och ”Böda”. Det ska bli 8 avsnitt på 45 minuter och inspelning kommer att ske några veckor framöver.
TV-teamet var på plats och vi såg en del av inspelningarna, bl a intervjuades en känd norsk sångare som heter Elias Akselsen, och hans sång och gitarrspel filmades.

Björnträfen filmas av TV
Inspelning från amatörradiostugan kommer, enligt de uppgifter vi fick av tv-teamet, att ske i samband med träffen den 26 – 28 juni, så den som vill vara med på tv kan lämpligen vara på plats under de dagarna och hjälpa till att sprida information om vår fina hobby.

SM6WXL Gunnel headset

Gunnel SM6WXL testar riggen och de nya headseten.

Besök rekommenderas
Slutligen kan verkligen ett besök i Morokulien rekommenderas, en stuga utrustad med radioutrustning (Icom 756 Pro-III och Icom 706 Mark IIG), en enorm antennpark för samtliga band, sovplatser, dusch/toalett, kök och ett attraktivt läge på svensk-norska gränsen till ett lågt pris är inte helt fel! Den vackra naturen, mycket historiska sevärdheter från beredskapstiden samt ett enormt shoppingutbud ger möjlighet för hela familjen att få en trevlig vistelse.

Hälsningar
Gunnel SM6WXL och Janne SM6WXA

Länk
Morokuliens hemsida på nätet

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com