Kortslutning vållade brand – stoppade Grimeton

Posted by Erik SM7DZV on 7 juli, 2015 in Nyheter |
Grimeton antenner IMG_6157-3

Grimetons långvågsantenner. FOTO Mats SM7BUA.

När SAQ skulle sända sitt första pass från Grimeton under Alexandersondagen, den 28 juni, vållade kortslutning en smärre brand i en isolator i en av matarledningarna. Detta ledde till att sändningen fick avbrytas. Branden kan ses i en kort videosekvens,  7 sekunder, på föreningens hemsida.

Lyckligtvis klarade man av att reparera felet snabbt, och den andra sändningen klockan 12 UTC gick helt enligt planerna. På hemsidan beskriver föreningen Alexandersondagen som lyckad. Där finns också en lång, 21 minuter, videoupptagning av eftermiddagens sändning.

Vi tror att det var en av våra bästa sändningar någonsin, säger arrangörerna i sin summering. Frekvensen var överraskande fri från störningar.

Antalet lyssnarrapporter var däremot färre än vanligt, cirka 200. Vid sändningen på julaftonen 2014 fick man in nära 400 rapporter. Det är möjligt att den avbrutna sändningen under första passet kan förklara en del av skillanderna.

Arrangörerna tackar lyssnarna för deras förståelse för svårigheterna och för att de väntade till det andra sändningspasset.

Nästa sändning från Grimetons långvågssändare är planerad till kommande julafton, den 24 december 2015.

Länkar
Föreningens information om sändningarna den 28 juni under Alexandersondagen.

Preliminär sammanställning av lyssnarrapporter Alexandersondagen och 90-års jubileumet. En uppdaterad sammanställning kommer att publiceras på föreningens hemsida på nätet.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com