Allvarligt säkerhetshål i Flash
MSB: Inaktivera eller avinstallera

Posted by Erik SM7DZV on 12 juli, 2015 in Nyheter |
DN_se

Klicka på bilden för att komma till DN.se och läsa hela rapporteringen om säkerhetshålet i Adobe Flash.

DN.se förmedlade sent i går kväll en varning för ett säkerhetshål i Adobe Flash. Varningen gäller för alla hittillsvarande versioner av programmet och alla operativsystem för PC och Mac. Varningen kommer ursprungligen från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och handlar om ett säkerhetshål i Flash som i värsta fall kan leda till att obehöriga kan ta kontroll över din dator.

 

MSB: Inaktivera eller avinstallera
MSB rekommenderar att man inaktiverar eller avinstallerar Flash till dess Adobe kommer med en ny version, där felet är rättat. Detta väntas inte ske förrän någon gång under kommande vecka (vecka 29).

DN skriver:

Säkerhetshålet berör alla aktuella versioner av Adobes programvara Flash som körs på Windows, Linux och Mac.

Adobe kommer inte ut med någon ny version där säkerhetshålet är tilltäppt förrän nästa vecka. Fram till dess rekommenderar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att man skyddar sig genom att aktivera funktionen ”click to play” i sin webbläsare, så att man inaktiverar Flash. Det gör att programmet inte startar automatiskt när man klickar på en film eller liknande. Ett annat alternativ är att avinstallera Flash.

Länk
Länk till DN:s artikel

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com