Radioamatör får böta 190 000
för avsiktliga störningar

Posted by Erik SM7DZV on 30 juli, 2015 in Nyheter |

Amerikanska FCC, USA:s motsvarighet till PTS, lägger inte fingrarna emellan. Förra veckan dömde myndigheten en radioamatör till böter på 190 000 kronor. Brottet: avsiktliga störningar av andras trafik.

ARRLARRL rapporterar på sin nyhetswebb att FCC, Federal Communications Committe dvs. USA:s motsvarighet till svenska Post- och Telestyrelsen, för en dryg vecka sedan dömt radioamatören Michael Guernsey KZ8O,  tidigare ND8V, att betala 22000 dollar, motsvarande cirka 190 tusen kronor, för att ha vållat  avsiktliga elakartade störningar för andra radioamatörer och  för att ha låtit bli att identifiera sig på banden.

Radioamatören i fråga blev varnad för ett år sedan. FCC skriver i sin dom att inget i  fallet, ”Mr Guernseys ekonomiska situation inkluderad”, talar för något lägre belopp eller någon annan typ av påföljd . FCC åberopade Guernseys “långa historia av att vålla störningar för andra radioamatörer   och noterade att han hade fått åtkommanade skriftliga varningar. Guernsey har varit i delo med NCC:s störningsavdelning sedan mer än tio år, och han har en gång fått licensen indragen under nio  månader.

I en annan dom, dagen innan, dömde FCC en annan radioamatör till 1000 dollar i böter för att ha underlåtit att identifiera sig på banden.

Länkar
ARRL News Web: Artikel om Guernsey.

ARRL News Web: Artikel om radioamatör som inte identifierade sig på banden.

FCC hemsida. Klicka här.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com