Svenskättlingen Bryce K7UA ger ut ny upplaga
av Handbok i DX-ing för nybörjare

Posted by Erik SM7DZV on 31 juli, 2015 in Nyheter |
The new DX-ers handbook

Ny upplaga av K7UA:s handbok om DX-trafik finns nu på nätet. Boken i pdf-format (42 sidor) kan laddas ned kostnadsfritt .

Publicerad den 2015-07-28. Uppdaterat 2015-07-29:

Nu fungerar nedladdningslänkarna. Klicka på bilden här ovan eller på länken ner i artikeln. Läs också mer om svenskättlingen Bryce.

Bryce K. Anderson K7UA har i år kommit ut med andra upplagan av sin New DX-er´s Handbook. Det är en koncentrerad sammanfattning av många ämnen som rör DX-trafik: Lyssnandet, DXCC-systemet och dess regler, ”verktyg” för radiooperatören, tips bland annat om hur man kör duplextrafik, eller som det väl numera heter även på svenska – split operation, vågutbredning, bokstavering och mycket mer.

För den som behöver en kort första sammanfattning av DX-trafikens väsentligheter är The New DX-ers handbok ett verkligt fynd.

Bryce en svenskättling
Bryce berättar i ett mejl till oss att hans famij kom till USA från Sverige på 1800-talet.
– Tyvärr har det svenska språket inte klarat av att följa med alla generationer sedan dess, skriver Bryce. Jag fick hålla mej till Google translate för att läsa artikeln i Ham Radio News/SM.

Frivillig hjälp med översättning till flera språk.
Bryce berättar också att han haft hjälp av flera radioamatörer i olika länder som på frivillig basis översatt hans bok till flera språk. Du som är duktig på teknisk engelska: Kanske skulle du vilja översätta boken (42 sidor)  till svenska? Kontakta redaktionen, så ska vi förmedla kontakterna med Bryce.

Riktar sig till nybörjare på DX-området
Boken kostar inte något att ladda ned från nätet. Den riktar sig till nybörjare inom området, men vem vet, det kan finns tips som inte ens den mest erfaren DX-jägar har snubblat över tidigare. Det kan nog vara bäst att testa…

Kostar inget att ladda ned
New DX-er´s Handbook kan laddas ned i pdf-format och den får skrivas ut och användas för privat bruk. Klicka här.

2015-07-28 08-27-12

Bryce K7UA, 14 år gammal vid sin pappas rig. Bild ur Japanska CQ Ham Radio oktober 1964.

Om författaren K7UA
QRZ.com  låter berätta att Bryce fick sin första licens VID 12 ÅRS ÅLDER, 1961, som KN7SAI, samtidigt med sin far K7SAJ (SK). Några månader senare fic Bryce sin licens uppgraderad till K7SAI. Anroipssignalen K7UA har han haft sedan 1977. Bryce har grundexamen (fil kand) som elektronikingenjör och han har en kommersiell försteeklasslicens telefoni (FCC) sedan 1971. Militärtjänst gjorde han i de amerikanska signaltrupperna. Sedan 2014 är Bryce pensionär. Bruce har 329 länder bekräftade. Mer om detta finns på QERZ.com. I shacket finns bland annat två stycken Elecraft K3-or.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com