Eric SM1TDE aktiverade Ytterholmen SMFF-3538

Posted by Erik SM7DZV on 10 augusti, 2015 in Nyheter |
013

Fältmässigt handhavande av radioanläggning! Till vä batteri 12 V (med reservbatterivatten i skorna!), MFJ antennavstämning (vid vä handen), en ICOM 706 samt Bencer elbugg (vid hö hand) Eric har just bytt band och stämmer nu av antennen.

— Text och bild Christer SM1WXC —

För en knapp vecka sedan åkte Eric SM1TDE och pappa Christer SM1WXC ut till Ytterholmen på Gotlands östra sida för att köra kortvåg portabelt cirka en timme. Den mycket begränsade tiden berodde på att båten som stod för transporten inte tillät mer.

Varför i herrans namn gör man sådana här utflykter? Många radioamatörer gillar utmaningar, att köra med enkla grejor, att köra lite konstiga aktiviteter. Förklaringen till detta är att SMFF är genuint svenskt varför få utlänningar är intresserade. Förvisso finns det ett antal som deltar.


SMFF är ingen tävling!
Det är en aktivitet bland många andra som radioamatörer ägnar sig åt! Givetvis finns det diplom, skrytlistor, most wanted och en mängd annan statistik. Bäst är faktiskt en gotlänning; SM1OAJ Donald i Visby. Han har f n 7314 poäng medan tvåan har 3733! Bara på Gotland finns det just nu 254 naturreservat (motsv), i hela Sverige något över 4000 st.

Under de 38 minuter Eric var igång hann han med 23 QSOn fördelade sålunda:
SSB 80 m: 2 QSO; CW 80 m: 16 QSO; CW 40 m: 5 QSO.
Stationerna på CW 40 m var en ryss i Nizhny Novgorod, en estländare i Tallinn, en polack i Kolbuszowa, en ungrare i Kaba, och en ukrainare i Sofievka. För Erics del blev det tre nya SMFF.

Inte dåliga konditioner
Antalet QSO berodde definitivt inte på dåliga konditioner! Nej, det handlade nog mer om att folk satt hemma och åt alternativt grillade och att det blev lite för tidigt på dagen. Men trots slitet med tungt batteri, klapperstensstrand och en brant grusås att klättra i så var det en kul upplevelse.

 

Här ligger Ytterholmen

Här ligger Ytterholmen. FOTO Länsstyrerlsen.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com