Forskarrapport om hur fördomar uppstår i hjärnan

Posted by Erik SM7DZV on 11 augusti, 2015 in Nyheter |

SVT:s Vetenskapsredaktion rapporterar om en studie från Karolinska Institutet, som visar att våra fördomar uppstår i hjärnan. Det har nog de flesta redan förstått. Det nya med detta forskningsresultat är mekanismerna för hur  fördomarna uppstår.


Ny forskning ökar vår förståelse för hur människor blir främlingsfientliga. Tidigare studier visar att vi kan förknippa rädsla med människor som ser annorlunda ut än vi själva. Nu har forskare vid Karolinska institutet visat hur denna partiskhet uppstår i hjärnan.

Läs mer: Länk till SVT.Vetenskapsredaktion

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com