Järngänget firade: Lars SM0OY 75 idag

Posted by Erik SM7DZV on 17 augusti, 2015 in Nyheter |

SM0OY Lars

— Av Eric SM6JSM —

Lars Ragnar Nordgren, SMØOY, Sollentuna, fyller 75 år idag. Lars blev vederbörligen firad vid Böda Station på norra Öland i samband med en träff med ”CTQ:s Järngäng” och fyrhelgen vid Långe Erik!

Lars blev medlem i SSA på våren 1962 och bodde på den här tiden i Visby, men hösten 1963 flyttade Lars till Stockholm. Därefter följde ett par adresser i Jakobsberg (Järfälla), Stockholm, Spånga, t.o.m. Växjö 1977.Sedan länge bor han nu permanent i Sollentuna.

Internationell domare i Rävjakt
Lars har arbetat i flera länder och jag kan personligen intyga att hans spanska är mycket god. Bland Lars intressen är rävjakt (radioorientering) ett av de främsta, och han har vid ett flertal tillfällen varit internationell domare vid EM och VM-tävlingar.

FRO
Lars har sedan länge varit och är fortfarande mycket aktiv inom FRO. Han har t.ex. huvudansvaret för alla SL-signaler.

SCAG
I Scandinavian CW Activity Group (SCAG) har han varit styrelseledamot så länge jag kommer ihåg och det är Lars som håller i SCAG:s CW Sprint Cup (fyra gånger per år) och SL-testen, där SL-stationer som annars kanske inte är igång så mycket aktiveras under några timmar två gånger per år. Provförrättare för både SSA och PTS m.m. m.m.

Ständig medlem SSA
Sedan den 22 november 2004 är Lars Ständig Medlem #356. QSL-kortet här nedan är från den 21 april 1963 då Lars hade QSO med SM7ID Karl Oskar Fridén på 80 meter CW.

OY_m 63

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com