Amatörradioauktion i Ljungby

Posted by Erik SM7DZV on 24 augusti, 2015 in Nyheter |
IMG_8446z

Jan, SM5LNE (och inget annat callsign. Sorry) och Håkan, SM5OCK studerar en av cw nycklarna vid auktionen. FOTO: Sune SM7KSZ.

— Text: Mats SM7BUA —

Intresset var stort när den framlidne Jans SM7DEW, radioutrustning skulle auktioneras bort i lördags. Många nöjda köpare kunde återvända hem med ett och annat fynd. Inte minst blev samlingen av cw-nycklar uppmärksammad, då ett 150-tal nycklar gick under klubban.

Tyst minut
Auktionen hölls i ett f.d. hönseri på Fridtuna Gård , där tidigare 10 000 höns producerat ägg. Nu blev hallen en sval och skön plats för köpare från stora delar av södra Sverige. Auktionsropare var Mats SM7BUA som tillsammans med medlemmar från Ljungby Sändareamatörer förberett auktionen. För att hedra SM7DEW, Jannes minne inleddes auktionen med en tyst minut då Therese, Jans dotter, tände ett minnesljus placerat vid ett foto av Jan.

Stor samling telegrafinycklar
Drygt 150 radiorelaterade objekt såldes tillsammans med ett stort antal cw-nycklar. Jan hade under åren samlat på sig en unik samling av handpumpar, manipulatorer och halv-automatiska nycklar. En stor samling Vibroplex-buggar men också äldre L.M.Eriksson nycklar gick under klubban.

Bland telegrafiobjekten  fanns också en komplett L.M.Eriksson telegrafapparat som använts på SJ- station i början av 1900-talet.

Flera radiostationer
Ett flertal kortvågsriggar samt 2meters och 70 cm station fanns på auktionsborden tillsammans med antennmaterial och diverse kringutrustning. En köpvillig skara radioamatörer rensade borden och alla verkade trivas i den speciella miljön på Fridtuna Gård.

Länk
Länk till SK7MO
där det finns fler bilder från auktionen. Foto: Sune SM7KSZ.

 

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com