Flash-diskar tar över

Posted by Erik SM7DZV on 3 september, 2015 in Nyheter |

De mekaniska hårddiskarna har nått, eller kanske till och med passerat, sitt zenit. Samsung visade för några veckor sedan upp en SSD disk som inte är större än 2,5 tum, rymmer 16TB och får plats i en laptop.  Det hände på Flash Memory Summit i Santa Clara, California. Utgångspriset på den disken uppges bli mellan fem och sju  tusen amerikanska dollar.

Priserna kommer sannolikt att rasa när volymerna stiger. Som jämförelse kan kanske erinras om, att en ABC-802 från Luxor i Motala, med floppydrive, i början av 1980-talet kostade cirka 30 tusen kronor.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com