SK7BQ i Kristianstad i unikt sambandsuppdrag
vid stor barncanceraktivitet i nordöstra Skåne

Posted by Erik SM7DZV on 5 september, 2015 in Nyheter |
IMG_3910_besk

Kristianstads Flygplats i dag klockan 11. Bussarna väntar på att med poliseskort få transportera barnen ut till Killhult.

Uppdaterat 2015-09-05 klockan 14:45

Text och bild Mats SM7BUA

KILLHULT, lördag 5 september 2015 klockan 1105.
Just nu, i detta ögonblick,  är Kristianstads Radioamatörer, SK7BQ engagerade i ett radiosamband vid en fest med och för cancersjuka barn och deras familjer. Platsen är gården Piledal i Killhult uppe på Linderödsåsen söder om Tollarp.  Det är nionde gången som lantbrukaren Bengt Nilsson inbjuder till en dag av fest och glädje och i år räknar han med att ca 1000 personer kommer att finnas på gården.

Radioamatörerna ingår i en stab av drygt 250 volontärer som kommer att serva under dagen i olika uppgifter.

Radiofunktionärer_IMG_0565

Funktionärer från radioklubben i Kristianstad samlades i onsdags för generalrepetition inför evenemanget i Killhult. Fr.v. Bo SM7HPD, John SM7IPR, Uno SM7HPK, Tony SA7CMD, Ewe SM7BHM, Anders SM7GXR, Patrik SM7URN, Stefan SM7YHC, Thomas SM7TYO, Claes-Henrik SM7USG, Christopher, Dennis SA7CNO, Jan-Åke SM7XGG, Rolf SM7URT, Ulf SA7MLU, Gunnar SM7SKT och Håkan SM7FLD. Saknas på bilden gör Karin SA7FMD, Mats SM7BUA och Christer SM7ESB. FOTO Mats SM7BUA. Klicka på bilden för att se den i större format.

Busskortege med poliseskort
Fem flygplan landar på Kristianstads flygplats med barn och familjer från Umeå, Stockholm, Lettland och Polen. Bussar kommer att transportera deltagarna upp till Killhult , och MC-poliser från Kristianstad ser till att det bli fri passage för kortegen. Två mobila enheter med radioamatörer finns med för direktkontakt med en sambandscentral uppe i Killhult.

Radio för info och akutinsatser
23 radioamatörer från Kristianstads radioamatörer finns med i sambandsorganisationen som leds av SM7FLD, Håkan. HQ stationen arbetar med 4 olika stationer för ett effektivt radiosamband och har radiokontakt med 2 mobila stationer och 9 handburna 2-meters stationer ute på området för information och vid behov för akuta insatser.

IMG_3883_besk

Barnen på väg i höskrindor. FOTO Mats SM7BUA.

Flyguppvisning med JAS 39 Gripen
Under dagen genomförs ett stort antal aktiviteter där barnen bl.a. kommer att få åka MC och rallybilar, se in i polis, ambulans och räddningstjänstfordon.

En helikopter landar och flygvapnet visar upp sig med JAS 39 Gripen. Sång och musik kommer att höras på flera platser och ett 20 tal serveringsplatser bjuder på mat. Barnen och deras familjer kommer att få vara med om en ”Happening” av stora mått; ett ljust minne i framtiden då kanske livet blir helt annorlunda.

”Det är jättestort att vi får vara med om detta ” är kommentaren från de deltagande radioamatörerna.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com