Flygande radioamatörer på fieldday hos SK6LR

Posted by Erik SM7DZV on 13 september, 2015 in Nyheter |
SM6VFJ SM6KST SM6FUB

Besökande radioamatörer efter landningen på Hasslösa gamla flygbas: Fr.v. Magnus SM6VFJ, piloten Anton SM6KST och Robert SM6FUB.

– Text och foto: Gunnel SM6WXL –

logga SK6LRAtt vi radioamatörer använder luften för vår hobby är ju känt, och att kombinera amatörradio med flygning passar ju bra.
Lördagen den 12 september var vi i trakterna av Skara/Lidköping och passade på att besöka SK6LR:s loppis och fieldday för första gången. SK6LR står för Lidköpings RadioAmatörer, som har sin klubbstuga ute vid Hasslösa gamla flygbas. Där har de tillgång till två byggnader och en fin antennpark och delar anläggningen med FRO.

SM6YRB Bosse och SM6NRA Hans_besk

Två av loppisens säljare av bra-att-ha-grejer var Bosse SM6YRB och Hans SM6NRA.

Det fanns säljare av både nytt och begagnat inom hobbyn och många besökare var på plats för att köpa, sälja och träffa likasinnade. Plats för husbilar och husvagnar samt ett antal sängar inomhus gör det möjligt att övernatta.
Det brummade i luften, och bara ett par hundra meter från anläggningen landade ett litet plan, och ur steg tre radioamatörer hemmahörande i Göteborgstrakten. Det var piloten Anton, SM6KST, co-piloten Magnus, SM6VFJ och navigatorn Robert, SM6FUB som flög från Örestens flygklubb i Marks kommun. Planet var ett Archer II Piper med 4 platser. Eftersom flygbasen är stängd sedan länge, hade flygarna fått tillstånd av markägaren att landa.
Ett trevligt sätt att kombinera sina båda intressen, flygning och amatörradio, och ett snabbt sätt att färdas på!
Länk till SK6LR:s hemsida: http://sk6lr.macmathan.net/

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com