Flyget tar över militär telegrafiutbildning i USA

Posted by Erik SM7DZV on 18 september, 2015 in Nyheter |
150818-F-IY918-018

U.S. Air Force Airman 1st Class Joseph F. Crnkovich, 316th Training Squadron, lyssnar till telegrafi under en lektion vid 316th TRS på Goodfellow Air Force Base, Texas, den 18 augusti 2015. Telegrafiutbildningen har nu flyttats från Fort Huachuca, Arizona, till Goodfellow eftersom Flygvapnet är ensamma om att ha kontinuerligt behov av manuell telegrafiträning.
FOTO: U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Michael Smith/Released
Click on the photo for a Link to Goodfellow ADB.

— Av  Erik SM7DZV—

Den sista återstående enheten för telegrafiutbildning inom amerikanska försvarsmakten har nu flyttats från Huachua i Arizona till Goodfellow i Texas.

– Jag tror att telegrafi alltid kommer att finnas där ute, sa David Germain, den siste civile telegrailäraren. Den är billig, enkel, effektiv och tillförlitlig att använda. För telegrafin kommer det alltid att finnas behov.

”Telegrafiutbildningen tog vägen till Goodfellow, eftersom Flygvapnet numera är den enda del av försvaret som har kontinuerligt behov av manuell telegrafiträning”, meddelas i en nyhetsartikel från USA:s Försvarsmakt.

På det sättet sammanfattade chefen för telegrafiträningscentret i Fort Huachua i Arizona, David Germain, beslutet att flytta telegrafiutbildningen från Fort Huachua i Arizona till flygbasen Goodfellow i Texas.

Fortsatt behov av telegrafi
– även i den högteknologiska världen

– Även i den växande högteknologiska världen är det fortfarande behov av denna gamla kommunikationsmetod, sa Germain, som är den siste återstående civile telegrafiinstruktören vid 304th Military Intelligence Battalion.

– Vi tränar telegrafi, därför att våra motståndare gör det, sa Germain, som tillsammans med en annan instruktör, Air Force Tech. Sgt. Joshua Henrichs, tränar två flygare för att de ska kunna tjänstgöra som telegrafiinstruktörer i Texas.

Kommer alltid att finnas
– Jag tror att telegrafi alltid kommer att finnas där ute, sa Germain. Den är billig, enkel, effektiv och tillförlitlig att använda. För telegrafin kommer det alltid att finnas behov.

Krimkriget
Första gången telegrafi användes militärt var under Krimkriget 1853 – 1856. Under Amerikanska Inbördeskriget använde båda sidor telegrafi. President Abraham Lincoln använde telegrafiskt överförda meddelanden för att att snabbt få fram underrättelseinformation och order till sina generaler.

Första telegrafimeddelandet gick till en järnvägsstation
Samuel F. B. Morse skickade sitt första telegrafimeddelande den 24 maj 1844. Meddelandet ”What Hath God Wrought?” (Vad har Gud skapat) skickade från huvudstaden Washington, D.C., till Alfred Vail som befann sig på en järnvägsstation i Baltimore.

Ryssland utbildar också telegrafister. Sverige slutade 1998
Ryssland utbildar fortfarande telegrafister för sina militära behov. Enligt de uppgifter vi inhämtat slutade Sverige utbilda militära telegrafister 1998.

Länk
USAF: Goodfellow Air Force Base

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com