Ingemar SM5AJV – Första intrycket från SAC-testen

Posted by Erik SM7DZV on 20 september, 2015 in Nyheter |
SM5AJV under SAC-CW-2015-SE5E

Ingemar SE5E under helgens SAC/CW-test. Foto: Privat

Söndag kväll 2015-09-20 klockan 1830: (Uppdaterat 2015-09-21)

Ingemar, SM5AJV (med det oslagbara testcallet SE5E) sammanfattar sina första intryck av SAC-testen: Många deltagare men ganska dåliga konditioner.

— Just nu är jag kanske lite bortkommen, efter ha varit vaken nästan hela testen. Jag kostade på mig en och halvtimma sömn mitt i natten.

Många deltagare, inga vidare konditioner
— Det var god fart med rätt många deltagare. Men konditionerna var inte vad vi hade hoppats. Framför allt under lördagen så var det i princip stendött på 10 meter. Men på söndagen vaknade även 10 meter till liv och det gick att köra t.ex. Brasilien under testens sista timmar.

500 loggar tills nu
— Vår logrobot har när detta skrivs (4.5 timmar efter testen) tagit emot över 500 loggar från deltagarns och vi hoppas få minst det dubbla innan deadline som är nästa söndag. Då kommer vi även ha ett ”bruttoresultat” klart, d.v.s. innan den mödosamma loggrättningen. Dessutom vet vi då hur läget är i SAC-landskampen.

73 från en sömnig och möjligen lätt förvirrad
Ingemar SM5AJV

Länk
Länk till SAC-CW Claimed Scores

 

Publicerat den 18 september

Bara timmar kvar till SAC/CW
Kör två timmar extra så kanske vi vinner i år

— Av Ingemar SM5AJV —

Nu är det bara timmar kvar innan Scandinavian Activity Contest CW 2015 går igång. Startskottet går i morgon lördag klockan 14.00 svensk tid.

SAC_logga 2014-09-16 20-58-49I förra årets SAC var Sverige väldigt när att att vinna landskampen. Det var inte många poäng som skilde när alla poäng var summerade. Så lite som två procent skilde, till Finlands fördel. Ett bra mål för alla svenska deltagare är att försöka öka sin slutpoäng med säg 10 procent jämfört med 2014. Det borde vara möjligt för de flesta, t.ex. köra två timmar ytterligare, om man normalt sett inte kör alla 24:a timmarna.

Att göra före testen
Några saker att göra före SAC CW:

— Bestäm dig för att köra!

— Alla kan vara med och du bestämmer själv ambitionsnivån.

Kör hela testen, eller bara några timmar, det viktiga är att vi aktiverar oss. Som du säkert vet vid det här laget, så räknas alla svenska deltagares poäng till Sveriges gemensamma resultat. Se till att även du är med i “landslaget”!

— Läs reglerna!

I år finns det ett antal nyheter i reglerna, så läs på!

— Visa att du bestämt dig!

På webbplatsen www.sactest.net finns det möjlighet att annonsera din aktivitet i SAC. Gör det för att informera och inspirera andra att delta. Kolla vilka som redan annonserat sitt deltagande på Announced Operations in SAC CW 2015.

— Ha kul!

Se till att ha kul på lördag-söndag! SAC-testen är vår “egen” test där all världens antenner riktas mot oss. Det är du som är “bytet”. Upplev hur det är att finnas mitt i “pilen”.

Frågor?
Om du har frågor kring SAC så går det utmärkt att höra av sig via mail: sm5ajv[krumelur]qrq.se

73
Ingemar SM5AJV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com