SK7RN engagerat under Ölands Skördefest

Posted by Erik SM7DZV on 25 september, 2015 in Nyheter |
SM7XBI och Bengt Elfrid Ölands Skördefest 2015._webb

Bengt Elfrid t.h. följer intresserat vad som händer, när Ove SM7XBI kör kortvåg från Bödasågens Allhandel under fredagen, på skördefestens första dag. FOTO  Erik SM7DZV.

Just nu, fram till och med söndag, pågår Ölands Skördefest, årets sista riktigt stora folkfest på ön. Konstrundor, försäljningar vid snart sagt varje vägskäl — av pumpor, lök, bönor, potatis, alla sorters trädgårdsprodukter, hantverksalster, you name it!

SM7HDZ Ölands Skördefest 2015_webb

Björn SM7HDZ demonstrerar radiotrafik över klubbens repeateranläggningar. Ölands Radioamatörer har avtal med Borgholms kommun om nöldsamband, ifall ön skulle drabbas av ett långvarigt el- och teleavbrott. FOTO: Erik SM7DZV.

SK7RN visar Amatörradio…
Ölands Radioamatörer är engagerade och visar amatörradio vid Bödasågens allhandel, där det också finns utställningar av gamla fordon, allt från kilremsdrivna mopeder till gamla lastbilar, vintage-klänningar, musikunderhållning, samt försäljning av och varor av alla de slag.

…och deltar i Försvarsdag
Under lördagen genomförs en försvarsdag i Stora Rör där det bland annat ingår tre flyguppvisningar. Om det inte blir för hård vind kommer besökarna också att få se fallskärmshoppare landa på nära håll. Två av radioklubbens medlemmmar, Enar SM7MQE ocvh Christian SM7YTC kommer att ta ner flygplanens trafik så att besökarna kan höra piloternas kommunikarion genom högtalarsystemet.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com