Inga svenska ungdomar på plats
när IARU Reg 1 YPC körde CQWW RTTY i 4O3A

Posted by Erik SM7DZV on 29 september, 2015 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

I veckohelgen som gick deltog ett internationellt gäng unga radioamatörer i CQWW RTTY-testen. Det skedde inom ramen för IARU:s ungdomsverksamhet, YPC, vid ett läger i Montenegro.

Från Sverige kom inga deltagare. Fråga är vad som hänt med SSA:s Ungdomsteam, SK0YT, som tidigare uppvisade mycket hög aktivitet. Senaste uppdateringen av ungdomssektionens sida på nätet skedde efter CQ WPX-testen tidigt i våras, då ungdomarna körde från konteststationen SK3W.
Klicka här för länk till ungdomsteamets sida på nätet.

Southgate Amateur Radio News

Klicka på logotypen för att komma till Southgates nyhetsartikel om ungdomslägret.

Förträffliga nyhetssajten Southgate Amateur Radio News återberättar Lisa Leenders PA2LS, ordförande för ungdomsverksamhet inom IARU Region 1, rapport om unga radioamatörer som deltog i CQWW RTTY contest senaste veckohelgen.

Det första ungdomsteamet som deltog i IARU Region 1:s nya ungdomstestprogram, Youth Contesting Program (YCP), anlände till stationen 4O3A i Montenegro. För flertalet av dem var det en ny erfarenhet att köra en stor teststation. Nästa aktivitet blir om två veckor från 9A1A under SAC-testen den 10 och 11 oktober.

Det unga internationella team som deltog i CQWW RTTY-testen från 4O3A bestod av S57BM Matej, IT9RGY Gabriele, IZ6TSA Nicolò, YU3VIP Vasilije, E70RA Alem, E75DCE Dino, E79AA Hasan, 4O9I Dragisa samt Marko 4O9TT.

Länk:
IARU nyhetsnotis

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com