”Old contesters never die
They just fade away”

Posted by Erik SM7DZV on 30 september, 2015 in Nyheter |
DSCN0295

Rolf SM7MX körde RTTY-testen från öländska Böda i helgen. Han reflekterar här över framtiden som contestoperatör… FOTO: Erik SM7DZV,

Uppdatering 2016-01-04:

Ännu har tydligen Rolf inte fejdat bort helt från Contesthimlen, för enligt Raw Scores för CQWW RTTY ligger Rolf på 4:e plats i världen på 80 m SOSB LP.

Red.

—————————

Hi fans,

Jag ägnade den gångna helgen åt att köra CQ WW RTTY på 80 m. Som vanligt blev det en del överraskningar m m.

Att någon kan ställa upp i en contest med signalen OM2015TITANIC var jag s a s förberedd på, eftersom de dök upp redan i SAC CW. Mitt TR4W ville inte svälja den sista, 13:e bokstaven, men på CW kan man ju sända alla 13 tecknen för hand och redigera in det där sista  C:t efteråt i Cabrillon.

Värre blir det på RTTY, där hela signalen måste vara med från början, annars verkar man nog lite korkad som inte fattar denna häftiga signal från detta land (som nog f ö saknar både hav, isberg och korallrev). Jag ser nu att jag faktiskt inte körde OM2015TITANIC på RTTY.

Sända kort är stort. Sända rätt är större
Jag önskar grabbarna och tjejerna på OM2015TITANIC all framgång i CQ WW SSB. Ja, det gäller ju att fatta sig kort i en test, men jag vet inte om de som sände 5NN på RTTY i helgens test vann så mycket jämfört med de som sände 599. Att sända kort är stort. Att sända rätt är större.

Jag borde väl snarast säga att jag den gångna helgen ”försökte köra”, o s v. För jag var så trött på lördag kväll att jag faktiskt sov hela natten lördag/söndag. ”Räddningen” kom efteråt, när jag upptäckte att det finns en ny CATEGORY-OVERLAY i denna test, nämligen CLASSIC, och där kvalade jag oväntat in med mina blott 19 timmar. Sånt uppskattar en nedtrappande pensionär.

Old Contesters Never Die
Hur var det nu general Douglas MacArthur fick till det så tjusigt en gång? Var det inte något i stil med ”Old contesters never die. They just fade away”?

73,
Rolf, SM7MX

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com