Bluffsamtalen från ”Microsoft” ökar
Polisens råd: – Lägg på luren direkt!

Posted by Erik SM7DZV on 1 oktober, 2015 in Nyheter |

Uppdatering 2015-10-01:

Undvik skylta med dina data på nätet!

Från en av våra läsare kom det ett kort mejl i morse, som anknyter till bluffmejlen från ”Microsoft”:

Jag fick tidigare många samtal från ”Microsoft Service Center (i Kalifornien), men sedan jag tog bort mitt fasta telefonnummer ur registreringen hos Skype, har de upphört helt.
Skojarna vet a) att om du finns på Skype, så har du en dator och b) din fasta telefon står vanligen nära din dator, vilka båda är villkor för att bedrägeriet skall lyckas.

Undvik skylta
Alltså: Undvik att skylta med dina data på Nätet. Det finns säkert flera dataregister än hos Skype, där skojarna, som vill blockera ditt Internet, för att sedan kräva betalning för att öppna det igen, hämtar sina offer.


 

Nedanstående  artikel ursprungligen publicerad 2015-09-30

Bluffsamtal

 

SVT rapporterar att mer än 2000 personer anmälde till polisen under förra året att man blivit uppringda av personer som uppgav sig ringa från Microsoft. Samtalen är inget annat än bedrägeriförsök. Lägg på luren direkt, är rådet som polisen ger. SVT skriver:

Har du fått ett samtal från Microsoft som säger att du har ett virus? Lägg på luren. Polisen varnar för de bluffsamtalen som fortsätter att lura människor på pengar. – Det är en bransch som har exploderat, säger Anders Olofsson på polisen bedrägerisektion.

Länk till SVT:s artikel.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com