Fortsatta störningar
på mobiltelefonnätet i mellersta Norrland

Posted by Erik SM7DZV on 2 oktober, 2015 in Nyheter |
Publicerat 2015-10-02 kl 2330. Uppdaterat 2015-10-03 klockan 0920.

Stormen över mellersta Norrland vållar fortsatta problem i mobilteelfonnätet. Telia uppgav att problemen skulle vara åtgärdade i morse vid sjutiden, men av företagets information just nu har man inte lyckats fullt ut. Områden som berörs är delar av Ångermanland, Västerbotten och Jämtland.

Telia hade även tidigare idag (läs: under fredagen) störningar på sitt mobila nät. Enligt Aftonbladet gick det då inte att ringa det fasta telefonnätet från vissa mobiltelefoner. En del ska även ha haft problem med att nå larmnumret 112.

Felet åtgärdat efter en knapp timme
Telia uppgav senare under dagen att problemet startade vid 09.45 och var åtgärdat omkring 10.40. Särskilt allvarligt ser man på problemet då mobilanvändare under störningsperioden inte kunnat ringa 112.

– Vi har omedelbart startat en utredning kring vad som hänt, säger Hans G Larsson.

Länkar:
Aftonbladet
Telia

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com