Osäkerhet inför Dayton Hamvention 2016
Kommer Hara Arena att finnas kvar i maj?

Posted by Erik SM7DZV on 5 oktober, 2015 in Nyheter |
Hara Arena

Kommer Hara Arena att vara öppen när det blir dags för Dayton Hamvention i Maj? ILLUSTRATION: Hara Arena hemsida på nätet.

Saxat från CQ News Room:

Kommer Hara Arena att fortfarande hållas öppen, när det blir dags för Dayton Hamvention i Maj 2016? Läget är osäkert sedan en konsult som anlitats av utställningsområdets ägare förslagit att kommunen ska köpa anläggningen.

Skälet till förslaget är dålig ekonomi för arenan. En artikel i en lokal tidning rapporterade för omkring ett år sedan att anläggningen ligger efter med 300 tusen dollar i skatt (i svenska kronor drygt 2,5 miljoner), men att företaget arbetade för att betala av skulden.

Dayton HamventionOsäkerheten är stor hos Dayton Amateur Radio Association (DARA), ägarna till Hara Arena och de lokala företrädarna för staden, vilka alla vill att försäkra sig om att världens största amatörradioutställning kan fortsätta som den gjort sedan starten 1964. En nyligen publicerad rapport redovisar att Daytons Hamvention senaste året bidrog med 8,5 miljoner dollar till regionens ekonomi.

Rykten har florerat under flera år om att arenan skulle komma att stängas. Ett tillkännagivande i slutfasen av 2015 års utställning lovade emellertid utveckling av det halvsekelgamla utställningscentrumet inför 2016 års mässa. Nyhetsrapporter nu i början av oktober väcker emellertid nya tvivel kring frågan om arenans livskraft.

Läs artikel på CQ News Room

Erik SM7DZV

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com