Erik SM7DZV bemöter förtal
i mejl till okända mottagare

Posted by Erik SM7DZV on 10 oktober, 2015 in Nyheter |
Publicerat den 14 oktober 2015 /-7dzv.

Det är inte otänkbart att några av er som besöker Amatörradionyheterna kan ha fått ett mejl med rubriken ”Avslutar allt samarbete med SK7RN och SM7DZV”. Mejlet är skickat från en radioamatör och yrkesfotograf som angett mottagarna som blinda kopior. Skälet till förfaringssättet är naturligtvis att försöka försvåra möjligheterna att  bemöta stolligheterna som påstås i mejlet.

Har du fått det aktuella mejlet, läs vidare. Har du inte fått det, gör något roligt. Kör radio!

Beskyllning om stöld av upphovsskyddat material
Inte en siffra av det som påstås i mejlet är rätt. Fotografen hävdar att jag skulle stulit upphovsskyddat material av honom och därefter publicerat det under eget namn på Amatörradionyheterna.

Uppfyller rekvisiten för förtal enligt BrB
Påståendet stolligt. Det är grundlöst och endast ägnat att försöka få mottagarna av mejlet att betrakta mej som brottslig och klandervärd. Mejlet uppfyller rekvisiten för förtal enligt BrB 5 Kap.

Vidareforda mejlet så får du alla fakta
Eftersom jag inte har en aning om vilka som fått det aktuella mejlet, vill jag be om en sak: Har du fått det, vidarebefordra det till mig. På det sättet kan jag nå dem som gömts bakom de dolda mottagarna.  Jag kommer då att skicka dej en PM, där du får alla fakta i målet. De som tills nu vidarebefordrat mejlet vet redan allt om historien.

Om du undrar
Om du undrar varför jag spiller krut på att bemöta ett stollamejl  på det här sättet, är svaret enkelt. Amatörradionyheterna – Ham Radio News Sweden lever på vår trovärdighet. Du måste som läsare kunna lita på att vi är ärliga och att det vi publicerar är rätt i allt som ligger under vår kontroll. När vi nu beskylls för kriminalitet är det i ett simpelt försök att skada oss och ett angrepp på vår trovärdighet.

Det spelar ingen roll att angreppet, som i detta fall, är ett rent stollaprov.

Böda 2015-10-14
Erik Nyberg
Ansvarig utgivare
Ham Radio News Sweden – Amatörradionyheterna

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com