SVARK:s nya klubbstuga invigd

Posted by Erik SM7DZV on 11 oktober, 2015 in Nyheter |
Besökare vid invigningen_webb

Mia Carlsson, representant för Jönköpings kommun, packar upp blommor att överlämna till SVARK. Besökarna väntar intresserat på att få gå in i den nya klubbstugan.

Text och foton : Mats SM7BUA

Med en morsefanfar, spelad av en brassgrupp, invigde Södra Vätterbygdens Radioklubb SVARK, sin nybyggda klubbstuga vid Axamo strax väster om Jönköping. Drygt 60-talet radioamatörer var på plats när klubbens ordförande Jan SM7NDX och vice ordförande Ingemar SM7RIN invigningstalade.

SM7NDX radioschacket_webb

SVARK:s ordförande Jan SM7NDX provsitter en av stationsplatserna i den nya klubbstugan.

Det var, efter det att Jönköpings kommun chockhöjt hyran för den tidigare klubblokal i Vissmålen, som SVARK beslutade att satsa på en egen klubbstuga. Ett par äldre sommarstugor i Axamo var till salu och klubben satsade på att köpa stugorna med omgivande tomtmark i november 2012. Den ena stugan revs och den andra är integrerad i den nybyggda klubbstugan på 125 kvadratmeter.

SVARK skylt_besk_webb

Nu har SVARK flyttat sina bopålar och satt upp skylten.

Klubbstuga värd mer än miljonen för 270 tusen
På mindre än ett år har klubbmedlemmarna själva byggt sin lokal, ett arbete där man beräknar att man sparat cirka 900 000 kronor i arbetskostnad. Den totala kostnaden för material är cirka 270 000 kronor. Ett tiotal klubbmedlemmar under ledning av SM7RIN har svarat för en stor del av byggarbetet,  men många andra medlemmar har också stöttat upp praktiskt och ekonomiskt.

Planritning_besk_webb2

Planritningen över klubbstugans mycket väldisponerade utrymmen.

Välplanerad klubblokal
Klubblokalen består av ett större rum som kombinerat kök och samlingslokal, ett kortvågsshack och ett UHF/VHF shack samt ett verkstadsrum. Toalett samt ett rum för elcentral och annan teknisk utrustning. En ny djupborrad brunn ger friskt vatten.
Utanför är det förberett för tre Versatowers för kommande kortvågs och VHF/UHF antenner. På tomten finns det också gott om lämpliga ”antennträd” för montering av trådantenner.

Mia Carlsson, SM7HCW Olof_webb

Olof SM7HCW visar kommunens repesentant Mia Carlsson ett av radiorummen.

En aktiv klubb
Vid invigningen överlämnade Mia Carlsson en blomma från Kultur och Fritidsnämnden i Jönköpings kommun och lyckönskade radioklubben till den nya klubblokalen. SVARK , med sina 120 medlemmar, har genom sin nya klubblokal fått ett utmärkt radioläge och möjlighet till ökad klubbaktivitet.

Kursverksamhet, radiokörning, klubbkvällar och mycket mer står nu på programmet i framtiden.

 

För samtliga bilder:
Klicka på bilden för att se den i större storlek.

Länk
SK7AX, SVARK Södra Vätterbygdens Amatörradioklubb

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com