3W3MD i Hoi An inne på sista dygnet

Posted by Erik SM7DZV on 8 november, 2015 in Nyheter |
DSC00246

Stationen upprättad på Cham Island, IOTA AS-162. Tony  F8ATS vid telegrafinyckeln. I bakgrunden Torsten XV3TH/SM3NFB. FOTO Quynh Huong Hjalmarsson Pham.

Uppdaterat 2011-11-09

— Av Erik SM7DZV —

3W3MD-expeditionen i Hoi An, Vietnam, är inne på finalen. Idag, den 9 november, är sista dagen. I morgon bitti ska de två sista antennerna monteras ned och sedan är det finito för den här gången. I går morse fick vi en kort rapport och en bunt bilder ned från Torsten.

En del av teamet hade dagen dessförinnan besökt näraliggande Cham Island för att aktivera IOTA AS-162 under några timmar. Med på utfärden var Dario IZ4UEZ, Tony F8ATS, Dario IT9ZZO, Mario IK4MTk, Huy XV2B, Torsten XV3TH samt Quynh Huong Hjalmarsson Pham.

Här är Torstens rapport från utfärden till Cham Island:

I går åkte en del av teamet till Cham Island, IOTA AS-162 för att köra radio några timmar. Vi åkte ut till ön i 45 knops fart, en speedbåt med 200 hästars Yamaha utombordare, det var fartfyllt.

Ön är en paradisö, och vi åkte dit för att aktivera IOTA AS-162. När vi anlände till platsen var den i stort sett öde. Vid lunchtid invaderades ön av turister, varav den allt dominerande majoriteten var kineser. Det var folk överallt.

Det gick lite trögt att få igång grejorna, det var varmt och fuktigt, men teamet har duktiga tekniker,inte minst Mario IK4MTK. Efter ett tag var vi igång, CW sköttes uteslutande av F8ATS,Tony, han körde ca 120 kontakter, flertalet på 20 meter. SSB-trafiken sköttes mestadels av IZ4UEZ,Dario, som är duktig fonioperatör och som hann med cirka 100 kontakter. Vi hade bara möjlighet att stanna till klocka två lokal tid, sedan var det bara att plocka ner grejorna och ta Speedbåten hem till Hoi An igen.

73
de Torsten XV3TH,
Hoi An

 

Inte ett ljud i morse
I dag morse kom ett sms från Torsten att man var QRV på 15 meter SSB, men av det hördes inte ett ljud här på Öland.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com