Kan telegrafiapparaten från Ericsson
ha tillverkats av Siemens?

Posted by Erik SM7DZV on 12 november, 2015 in Nyheter |
Ericsson_01

Så här ser Eriks, SM5DRW, telegrafiskrivare ut. Men är den verkligen tillverkad av Erricsson?

Erik SM5DRW i Nyköping efterlyste för några veckor sedan uppgifter  om en gammal remsskrivare för telegrafi. Erik försökte tidsbestämma apparaten som var märkt LM Ericsson. Men var det verkligen Ericsson som var tillverkare? Erik berättar vad som han kommit fram till:

Nu har jag suttit många timmar framför datorn och letat på Internet efter mer info om min Ericsson telegraf. Den telegraf från Ericsson som finns i en av katalogerna ”LM Ericsson katalog_1914_TA_TF” är snarlik men det skiljer i flera detaljer. Jag är nu ganska övertygad om att det är en telegraf som är tillverkad av Siemens & Halske i Tyskland omkring år1900.

Trots att den är märkt Telefon AB LM Ericsson Stockholm kan jag bara finna en exakt likadan apparat, och den har tillverkats av  Siemens & Halske.  Där stannar mina efterforskningar i ämnet men om det är någon i vårt avlånga land som har ytterligare info är jag bara tacksam för det.

Erik SM5DRW

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com