Mer än 50 000 körda QSOn
för 3W3MD-expeditionen i Hoi An, Vietnam

Posted by Erik SM7DZV on 18 november, 2015 in Nyheter |
Torsten XV3TH under Pile-up

Bild från 3W3MD-expediitonen. Torsten XV3TH under en pile-up.
FOTO: Quynh Huong Hjalmarsson Pham

Torsten SM3NFB/XV3TH har skickat oss en rapport, där han tecknar några  minnesbilder från 3W3MD-expeditionen i Hoi An, Vietnam. Expeditionen körde mer än 50 tusen QSOn. De lämnade landet med så mycket övervikt att flera antenner fick lämnas kvar.

Mer än 50 000 QSOn
– 3W3MD expeditionen är som ni vet avslutad sedan en dryg vecka. Teamet körde mer än 50000 QSO:n, berättar Torsten. Själv körde jag mycket sparsamt, det var ju 20 man från Europa här som ville känna på pile-upen.

Byråkrati på flygplatsen
– Jag och min hustru Quynh Huong fanns på plats hela tiden. Vi hjälpte teamet att ta in utrustningen och vi hjälpte till att ta ut den också, inte utan problem. Quynh Huong for som  en tätting på flygplatsen för att få till det. Det tog sex timmar på flygplatsen för att få alla papper i ordning.

Flera hundra kilo övervikt vid hemresan
– Sedan hade teamet flera hundra kilo övervikt som kostade skjortan att skicka. Dom lämnade kvar fyra antenner hos oss för att minska kostnaden!

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com