Världsradiokonferensen godkände
nytt amatörradioband på 60 meter

Posted by Erik SM7DZV on 19 november, 2015 in Nyheter |

ITU WRC15Qrznow.com rapporterar att Världsradiokonferensens, WRC-15, plenarmöte i går godkände att frekvensormrådet 5351.5 – 5366.5 kHz blir amatörradioband på sekundär basis. Effektgränsen blir 15 W.

Villkoren är mer begränsade än vad man från radioamatörhåll hade hoppats på från början. Beslutet innebär trots detta att amatörradion har fått sitt första nya världsomfattande kortvågsband sedan 1979.

Det nya bandet kommer inte att bli tillgängligt förrän amerikanska FCC ansluter sig till konferensens beslut och fastställer regler för  hur det nya bandet ska användas (”operating rules”). Fram tills dess gäller liksom tidigare de fem befintliga diskreta kanalerna.

Läs mer på qrznow.com

Tnx Jenny SM5MEK för tipset!

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com