90-årige Sven YV5/SM4CGA
porträtteras i Nya Wermlands Tidning

Posted by Erik SM7DZV on 22 november, 2015 in Nyheter |
Publicerat den 2015-11-19.
Uppdaterat 2015-11-22
QSL sm4cga

QSL från1978 från Venzuela till Gösta SM4CTT

Gösta SM4CTT uppmärksammar oss på att Sven YV5/SM4CGA porträtteras i Nya Wermlands Tidning.  Gösta skriver:

Vi som var aktiva på 70-talet minns de starka signaler som kom från YV5/SM4CGA och många trevliga QSO:n med omisskänd värmländsk accent. I tisdagens NWT fanns en artikel om hans livsöde och det kanske kan intressera de som hade kontakt med Sven på amatörbanden.

 

Minnesbild via Rolf SM5MX
Det är inte bara Gösta SM4CTT som delat med sig sina minnen om gamla QSOn med Sven. Från Rolf SM5MX kom fäljande berättelse:

 

Jag hade flera CW-QSOn med Sven YV5/SM4CGA när jag bodde i Sri Lanka. Han berättade bl a om sitt biologi-intresse och att han hade en trädgård med fruktträd från hela världen, som bl a radioamatörer hjälpt honom att få till genom att skicka alla möjliga kärnor. Han undrade om jag kunde hjälpa honom med vissa frukter från Sri Lanka, som ju har en enorm flora.

Självklart, sade jag, och tuggade och tuggade och slaskade i över en månad i den internationella fruktforskningens namn. Kärnorna, som jag hade tänkt skicka, radade jag upp på fönsterkarmen i shacket. När det var fullt där och således dags att expediera mitt bidrag, fann jag till min fasa en dag att vårt hembiträde, trots givna order, hade städat i shacket. Men Sven kunde tydligen bedriva en del studier ändå, förstår jag av tidningsartikeln!
73,
Rolf
SM5MX

 

Här länken till artikeln i Säffle tidning/NWT.
Om du sen klickar på skriv ut artikeln så blir den lättläst. Jag bifogar också ett skannat QSL från Sven med kommentarer på värmländska.

73
Gösta -4CTT

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com