Radiomuseet i Göteborg efterlyser
delar till försvunnen radiosändare

Posted by Erik SM7DZV on 26 november, 2015 in Nyheter |
Detalj modulator och miktofon

Modulator och mikrofon till sändaren är spårlöst försvunna. Om någon har en aning om vart den delen av sändaren har tagit vägen kontakta Radiomuseet i Göteborg.

Radiomuseet i Göteborg efterlyser delar till en unik radiosändare som användes i Göteborg fram till 1925. Det som saknas är modulator och mikrofon som visas på bilden ovan.

Halva sändaren bevarad
– Radiomuseet har halva sändaren väl bevarad men de delar av sändaren som ses på bilden här ovan samt längst ned på nästa bild, modulator och mikrofon, är spårlöst försvunna, säger Lars Lindskog vid Radiomuseet.

Vet du något — kontakta Radiomuseet
– Om någon har en aning om vart den delen av sändaren har tagit vägen så kontakta Radiomuseet i Göteborg. Museet vill gärna kunna visa upp sändaren komplett i framtiden.

Hittelön utlovas
– Hittelön utbetalas till den som kan hjälpa oss att återfinna de saknade delarna av sändaren säger Lars Lindskog.

Radio över Göteborg fram till 1925
K.G. Eliasson hette en radiopionjär i Göteborg som sände ut radioprogram över stan innan Sveriges radio tog över sändningarna år 1925. Eliasson gjorde detta över en hembyggd Radiosändare på mellanvåg med 300 W från Vallgatan 8 inte långt från Telegrafverkets hus.

Unik Sändare
Eliasson sände bland annat program som kunde avlyssnas under Göteborgsutställningen år 1923. Denna sändare är ett helt unikt minne från Göteborgs tidiga radiohistoria.

Fler bilder

tm51000-428_redigerad-1

 

rm04635a_redigerad-4

 

Radiomuséet Göteborg/ Gothenburg Radio Museum SWEDEN

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com