Bryce fortsätter leta svenska släktingar
Namnförväxling i databas ledde in på fel spår

Posted by Erik SM7DZV on 4 december, 2015 in Nyheter |
K7UA station_webb

Bryce K7UA får vänta ett tag till på att hitta svenska släktingar. En namnförväxling i en släktdatabas ledde in på fel spår. Tillbaka till ruta ett.

— Av Erik SM7DZV —

Tillbaka på ruta ett. En namnförväxling i en släktdatabas ledde till att vi får göra om sökandet efter Bryces K7UA svenska släktingar. Felet uppdagades, när Kristina Rydberg från Åhus  såg att födelseåret som angavs i databasen inte var hennes farfars. Därmed är Kristina och Bryce inte släkt.

Bryce K7UA får fortsätta leta svenska släktingar. Allt såg ut att stämma, ända tills  han kom i kontakt med sin förväntade släkting Kristina i Åhus. Den person som skulle ha varit deras gemensamme anfader, Ola Nilsson, var det inte. Upgifterna i databasen hos Family Central var felaktiga.

Olika personer – Olika föderlseår
Den Ola Nilsson som var yngre bror till Bryces mormorsmormor var född 1851 och han uppgavs ha avlidit i Venestad 1943. Det stämde inte. I databasen har förväxling skett mellan två personer med samma namn men olika födelse- och sannolikt även dödsår. Eftersom personernas födelse- och dödsår nu har konstaterats inte vara korrekta finns det även anledning att kontrollera ifall namnet på Jeppas bror kan ha registrerats fel.

Den Ola Nilsson som bodde Venestad och dog 1943 var född 1877. Samma namn (?) men två olika personer. Ola Nilssons i Venestad efterkommande är därmed inte släktingar till radioamatören Bryce K7UA.

Vi är tillbaka på ruta ett: Jeppa Nilssons föräldrar som bodde i Ormastorp, Östra Sallerup nära Hörby i Skåne. Efter nyår får en av våra släktforskare tillgång till förstahandsuppgifter ur svensk folkbokföring. Då blir det ett varv till.

Göra om och göra rätt
Jag beklagar att jag bidrog till felaktiga förhoppningar hos Bryce. Det enda som återstår är att göra om och försöka göra rätt nästa gång.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com