Kina hackade Australiens meteorologiska byrå

Posted by Erik SM7DZV on 4 december, 2015 in Nyheter |

En australiensisk regeringsföreträdare som citeras av Australian Broadcasting Corporation, ABC, uppger att Kina bär ansvaret för ett dataintrång hos Australiens meteorologiska byrå. Dataintrånget tros ha gett hackarna tillgång till känsliga nationella säkerhetsdata.

Australiens Meteorologiska byrå driver en mycket avancerad datacentral med en av Australiens största superdatorer, som utnyttjas av flera regeringsorgan och som har nätverkskoppling bland annat till det australiensiska försvardepartementet.

Länkar
Länk till artikel på Arstechnica.com
Länk till Australian Broadcasting Corporation

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com