2015 års SOCWA inne på upploppet

Posted by Erik SM7DZV on 27 december, 2015 in Nyheter |
Ericsson-nyckel pris i SOCWA-15

Denna Ericsson-nyckel som kommer från SM7DEW:s (S.K.) samling är ett av de fina priserna i årets SOCWA. SCAG-medlemmar deltar i en extra exklusiv utlottning, där första priset är en Elecraft KX3 transceiver.

— Av Erik SM7DZV —

Nu är årets SOCWA inne på upploppet. Men fortfarande finns det möjligheter för alla att haka på och delta i utdelningen av de mycket fina priser som lottas ut några dagar inpå det nya året.

SOCWA går ut på att köra telegrafi. Förbindelser som är minst tio minuter långa och som loggas i en databas på nätet ger möjligheter till vinst i en dragning som sker on line i början av januari. I princip ger ett verifierat QSO en lott i den avslutande dragningen. För SCAG-medlemmar är poängberäkningen något annorlunda och med möjligheter att vinna fler vinster. Den SCAG-medlem som vinner förstapriset kammar hem en Elecraft KX3!

Brinner i knutarna
Nu brinner det i knutarna för dem som vill vara med i prisutdelningen för årets SOCWA. Kvalificeringstiden går ut på nyårsafton. Knappt 50 SOCWA-deltagare som kört de stipulerade minimiantalet på 52 QSOn har inte betalat sina lotteriavgifter. 86 deltagare har betalat lotteriavgiften, men av dessa är det 13 som inte kommit upp till 52 QSOn. Tänk på att lotteriavgiften ska finnas på SOCWA:s konto senast 31 december. Mer info finns på SOCWA:s hemsida.

Se priserna på SOCWA:s hemsida
Gå in på SOCWA:s hemsida och klicka på fliken Lotteriet, ifall du inte känner till vilka fina priser som står på spel. (Klicka på bilden för att komma till hemsidan.)

Det finns fortfarande lite tid kvar…
SOCWA har pågått under hela året. Antalet QSOn till och med i går var nästan 26 tusen. Även om året nästan är slut finns det möjligheter att hinna med 52 QSOn innan nyårsklockorna klämtar. Men då får man ligga i. 52 förbindelser om minst tio minuter vardera innebär minst 520 minuter dubbelriktad förbindelse. Lägg 50 procent på den genomsnittliga QSO-tiden, det ger 780 minuter. Räkna med ställtid på fem minute rper QSO så är kommer vi upp till 1040 minuter. Dela med 60 ger knappt 18 timmar effektiv telegrafitrafik. Idag är det den 27 december, det är fyra och ett halvt dygn kvar tills årets tävling blåses av. För den som bestämmer sig nu är det absolut inte omöjligt att kvalificera sig för årets utlottningar. Vädret är ändå inte så dåligt att det är nödvändigt att börja jobba med antennerna.

SOCWA även nästa år
SOCWA fortsätter även nästa år, men dåp kommer det inte att bli något lotteri. Webbsidan kommer att finnas kvar med loggbok och allt. deltagare som kör sina 52 QSOn (”ett i veckan”) har alltså möjlighet att samla nya diplom för 2016. Styrgruppen för SOCWA hoppas att de flesta kommer fortsätta att träffas på telegrafi ”on the air” samt ”online” vid databasloggen liksom tidigare.

CQ SAX!

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com