Stefan SM1DVV hade vackraste handstilen på CW

Posted by Erik SM7DZV on 10 januari, 2016 in Nyheter |
SM1DVV Stefan

Stefan SM1DVV sände vackrast telegrafi på Nyårsdagens SKD.

Nyårsdagens SKD, Straight Key Day, är ingen  vanlig test. Aktiviteten går ut på att sända så vacker vårdad telegrafi som möjligt. Därefter sätter deltagarna poäng på sina motstationer, höga poäng till den som sänder vackert.

Nu är resultatlistan för Nyårsdagens omgång klar: Den som med högst genomsnittsbetyg när kvällen var kommen var Stefan SM1DVV från Hablingbo på Gotland.

I tur och ordning följde därefter Ola SM0CUH från Upplands Väsby, Bernt SM6EVE från Kinna, Christer SM5DXR från Västerås, Bjarne SM7FBJ från Helsingborg  samt Lars SM0OY från Sollentuna.

Resultatlänk
Länk till SCAG:s hemsida med både resultat och kommentarer
SKD resultat 1 januari 2016.


Artikel om SKD publicerad 2 januari 2016:
Mil CW-nyckel DSC_0674_besk_webb

Grön nyckel. Ytterst välbeprövad modell.
Från epoken före RA-200.

— Av Lars SM0OY —

Ingen norrsken förmörkade livet för oss telegrafister denna nyårsdag. Redan från start kl 9 lokal tid var förväntansfulla deltagare igång med högernäven full med långa och korta. Som vanligt lät det bra, till och med ljuvligt.

Att köra handnyckel efter ett längre uppehåll kräver mycket tålamod, både hos den sändande och den mottagande. Men efter ett par timmar känner handen och hjärnan igen vad det rör sig om. Sedan går det som en dans.

Jag noterade ett antal signaler på 80 m, men alla kan ju inte monitoreras samtidigt. Enligt inkomna loggar var det minst trettio deltagare igång. På 40 meter hade AGCW sin nyårstest så där hörde jag inga SKD. Lika illa på 30 och 20 meter. Ja alltså ingen test, med inga tydliga SKD:are.

Bland alla gamla veteraner hade vi i år med oss en YL,  Jenny i Uppsala. SM5MEK är mycket välkommen i gänget! En annan sällsynt gäst var jag själv. Hrrmmm. Jo, jag hade äntligen möjlighet att delta.

Nu strömmar loggarna in och resultaten kommer om c:a en vecka.

 

73  Lars  sm0oy

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com