1700 abonnenter berörs när Telia klipper ned
glesbygdens kopparnät för telefon i Skåne

Posted by Erik SM7DZV on 15 januari, 2016 in Nyheter |
Telefon Blankledning 2015-07-04 IMG_8654 (2)

Svensk glesbygd 2015. Blanktråd för telefon är på de flesta håll ett minne blott.
Just nu klipper Telia ner fungerande nät av telefonkablar i stora delar av landets glest befolkade områden. Det sker innan mobiloperatörerna har byggt ut mobilnäten i de områden där trådnäten tas bort. Nu står Skåne i tur.
FOTO Erik SM7DZV

Vi har tidigare rapporterat om nedklippningen av det fasta telefonnäten i Ångermanlands och Hälsinglands glesbygder, där det på många ställen varken finns fibernät eller fungerande mobiltelefonnät. Nu är turen kommen till Skåne.

P4 Kristianstad har ett stort uppslaget reportage på sin hemsida om Telias planer på att under året lägga ned 17 telestationer på den skånska landsbygden. Drygt 1700 hushåll och företag berörs.

P4 KristianstadFöretag oroade
när fasta telenätet försvinner

(13 jan) Drygt 1 700 hushåll och företag berörs när det fasta telenätet under året försvinner på några platser i Skåne. Jane Svensson Bertilsdotter som driver snickeri är bekymrad för följderna.

Totalt stänger Telia 17 telestationer i Skåne, där det gamla kopparnätet ska ersättas av framför allt mobilnät och fiber. Telestationerna ligger på landsbygden i sju olika kommuner.

Länk till P4 Kristianstad

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com