DX-peditionen till Nordkorea skjuts upp
till slutet av sommaren

Posted by Erik SM7DZV on 20 januari, 2016 in Nyheter |
Uppdaterat 2016-01-20

CQ NewsRoom uppger att den planerade polska DX-peditionen till Nordkorea kommer att skjutas upp till slutet av kommande sommar.

Klicka här för länk.

Publicerat 2016-01-16

Australiensisk oenighet om amatörradio från Nordkorea

Australiensiska WIA, The Wireless Institute of Australia, rapporterar enligt Southgate att en framställning gjorts om att regeringen ska godkänna att Nordkorea släpps in på amatörradiobanden. Framställningen är ifrågasatt och har följts motförslag. Australiensiska WIA är landets representant i IARU.

3Z9DX ifrågasätts på ifrågasatt webbplats
Polska 3Z9DX rapporterade att han planerar att vara aktiv från Nordkorea, efter det att ett överraskande korttidstillstånd hade lämnats när han besökte landet förra året. Southgate rapporterar att misstankar nu framförts på webbplatsen qrzcom, som antyder att ”P5/3Z9DX inte har berättat hela historien”. Webbplatsen hävdar att 3Z9DX inte ens var i P5 när förra årets QSOn påstås ha genomförts.

”Ha säkerhetslåset på ifall ni går till webbplatsen”
Southgate varnar för den webbplats som anges som källa för den framförda beskyllningen om fusk.

”QRZNOW.COM är inte den respekterade webbplatsen QRZ.COM. Många hypertextlänkar som ingår i denna historia kommer faktiskt att skicka dej till reklamsajter, inte till de platser som du väntar dig! Se till att ha säkerhetslåset på!”

Länk
Länk till nyhetsartikeln i hos Southgate

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com