Beaches-On-The-Air – BOTA

Posted by Erik SM7DZV on 21 januari, 2016 in Nyheter, Okategoriserade |

BOTA logga

Publicerat 2016-01-23

Från Jenny SM5MEK  har vi fått ett tips om en ny aktivitet, Beaches-On-The-Air, BOTA.

– Det är ju väldigt populärt att aktivera de mest märkliga områden, skriver Jenny. Nu är väl en badstrand inte så märklig, men det är kul att Sverige kommit med.

– Det gäller bara att aktivera badstränder. Se den svenska listan på BOTA:s hemsida. Här är länk till deras Facebooksida.


– På hemsidan finns också instruktioner om hur du rapporterar dina aktiviteter, skriver Jenny. Den som registrerat sig som deltagare har också möjligheter att lägga till nya ständer.

Redan igång
– Det har redan kommit igång. Idag har jag noterat åtminstone två svenska BOTA-QSOn, berättar Jenny.

Problem med hemsidan
– Det har varit problem med deras hemsida, och så här instruerar de oss att göra om vi inte kommer in: ” We are back to our original server. The site is up but many IPs are blocked. Si if you cannot access www.beachesontheair.com, please let us now your IP so that we can ask the hosting provider to unblock and whitelist it.”

– En annan metod kan ju vara att vänta en stund och försöka igen.

Bödabukten januari 2016 webb DSCN0858

Som årstids- och klimatanpassat alternativ till BOTA:s logotype med en lättklädd radioamatör i solstol på en strand passar vi på att visa hur det ser ut idag, den 23 januari, vid en av Sveriges populäraste badstränder, Bödabukten på norra Öland. Inte en badgäst, inte en radiostation eller antenn så långt ögat ser.
FOTO: Erik SM7DZV

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com