SK3GA:s 700 watts uteffekt
— För mycket för Missionskyrkan i Hudiksvall

Posted by Erik SM7DZV on 27 januari, 2016 in Nyheter |
sk3ga stationsplats 640x359

Operatörsplats vid SK3GA, inklusive antennväxel och lågpassfilter.
FOTO SK3GA

— Av Erik SM7DZV —

I går kväll råkade sändningar från SK3GA i Hudiksvall gå in i Missionskyrkans ljudanläggning. På Missionskyrkan bestod programmet av föredrag. Hudiksvalls radioklubb körde radio. Slutsteget drog ut 700 watt. Radioklubben och Missionskyrkan ligger grannar med bara en gata emellan sig.

På fredag morgon kommer Henrik SA3BPE att på plats kontrollera vad som kan vara fel. Det får redas ut ifall störningen beror på brister i sändarutrustningen eller på LF-detektering eller något annat hos Missionskyrkan.

Direkt efter händelsen var klubben i kontakt med Missionskyrkans ljudansvarige, och fram till dess problemet är ur världen sänder man utan slutsteg med 100 watt. Klubben har också monterat ett lågpassfilter på antennväxeln samt kallat in vad störskyddsexperter som finns inom tredje distriktet.

Läs mer om händelsen och om klubbens åtgärder på dess hemsida på nätet.
Klicka här för länk.

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com