Besked från en som vet:
— Det blir mässa i Dayton i år också

Posted by Erik SM7DZV on 29 januari, 2016 in Nyheter |
Mikrofoner_webb

Loppmarknad under Dayton 2015. Komponenter av alla de slag. Här: Ett spann mikrofoner.
FOTO Adde SM0SHG

— Av Erik SM7DZV —

Uppdaterat 2015-01-29 klockan 19:25

Så vitt jag vet (och jag har hört detta från folk som borde veta) så kommer Hamvention att gå 20 – 22 maj på samma plats som vanligt, Hara Arena. Jag veta att alla sorters rykten har flutit omkring, men jag tror inte på dem.

Uttalandet kommer från John Bee, N1GVN, som driver Quick Silver Radio och som varje år hittas vid mässan i Dayton.

– Besök oss, säger John Bee. Vi är med på alla stora amatörradiomässor över hela landet. Välkommen till våra utställningsmontrar nummer  462-463-464-465-469-470-471-472 i Dayton!

Frågan vi ställde:
Här är frågan som vår kontaktperson i USA skickade till John Bee:

My pals in Sweden have called me and asked if Dayton Hamvention will take place this year. The Hamvention website is murky about it. To your knowledge, is Dayton a go? the Swedes would like to make travel arrangement but they seem unsure based on the data on the Hamvention website. I told them that if anyone had first hand knowledge it was you; hence this email.

Svaret på vår fråga är alltså: Det blir mässa i Dayton 2016, även om olika tecken i skyn har pekat i annan riktning.

Motstridiga uppgifter och en murken hemsida
När 2015 års mässa stängde hälsade arrangörerna välkommen till nästa år. På mässans hemsida finns idag en länk där det går att köpa biljetter. Klickrutan intill säljrutan, ”Learn More”, borde leda till ytterligare information. Klickar man där skickas besökaren tillbaka till 2015.

De nyhetsnotiser som förekommit om 2016 års mässa har handlat om en ”Top Band Dinner” (Southgate) samt att det kommer att råda flygförbud i kring mässområdet under de aktuella dagarna (mässans egen webbplats).

Att samtidigt försöka sälja biljetter men inte hålla hemsidan på nätet aktuell går inte särskilt bra ihop.

I oktober förekom spekulationer om att mässan kanske inte skulle kunna genomföras eftersom Hara Arena, där mässan hålls, hade ekonomiska problem och kanske skulle komma att säljas.

Quick Silver Radio planerar för Hamvention
Amatörradionyheterna bollade iväg frågan till USA: Blir det eller blir det inte amatörradiomässa i Dayton i maj? John Bee, som äger och driver Quick Silver Radio (besök gärna hans site på nätet) är i full färd med att planera årets mässaktiviteter för sitt företag har idag berättat för oss att han fått besked fr¨n folk som bör veta. Och eftersom han  säger som han gör, så är det väl bara att böörja boka biljetter för den som vill vara med.

Haras hemsida
Amatörradiomässan i Dayton kommer att pågå 20 till 22 maj. Mässan har under många år hållits i Hara utställningsområde. På Haras hemsida skriver man att världens största amatörradiomässa kommer att gå som planerat. Nära 500 utställare inomhus och mer än 2500 utomhus visar ”det senaste inom amatörradioutrustning, teknik, datorprogram och hårdvara liksom svåröverkomliga radio- och datortillbehör och utrustningar”. För ytterligare information hänvisas man till Hamventions hemsida på nätet, men där har man än så länge ingenting att hämta.

Mässföretaget Hara i ekonomiskt bryderi senaste hösten
I oktober förekom spekulationer om 2016 års mässa i Dayton inte skulle kunna komma till stånd. Grunden för spekulationerna var att Hara Arena, där Hamvention äger rum, hade ekonomiska bekymmer och eventuellt skulle komma att säljas. Klicka här för att läsa den artikel vi skrev då.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com