Sågklinga blir magnetfotsfäste

Posted by Erik SM7DZV on 1 februari, 2016 in Nyheter |

Magnetfortsfäste_sågklinga_1Radioamatörer har i något sammanhang beskrivits som människor som använder produkter för ändamål, som tillverkarna aldrig i sina vildaste fantasier har kunnat tänka ut.

Christian SM7YTC har botaniserat på nätet och hittat ett sådant exempel på kreativitet: En kasserad sågklinga till en liten cirkelsåg går alldeles förträffligt att använda som tillfälligt underlag för en liten magnetfot.

Som före detta skyddsombud föreslår undertecknad att man tejpar över tänderna med några lager av till exempel el- eller silvertejp. Sågklingor tillhör gruppen aggressiva verktyg och måste hanteras därefter för att blodvite ska undvikas.

Ur vårt rika förråd av antennmonteringserfarenheter hämtar vi ett annat exempel på ett stadigt fäste för en (större) magnetfot: Använd en plåtfälg en personbil. Sådana finns det gott om, ligger och skräpar på många ställen.

Tipsa gärna om fler exempel på radioamatörers kreativitet.

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com