PTS generaldirektör Göran Marby avgår

Posted by Erik SM7DZV on 8 februari, 2016 in Nyheter |
2016-02-08 kl 17:02:22

Nyhetsbyrån SIX som  verkar inom finanssektorn rapporterade nyss att Post- och telestyrelsens generaldirektör Göran Marby lämnar sitt uppdrag. Han kommer i maj att tillträda som ny vd för den ideella internetorganisationen ICANN. Både PTS och ICANN kom efter cirka en halvtimme med egna pressmeddelanden om händelsen.

ICANN ansvarar teknisk samordning av Internet
Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) är en privaträttslig icke vinstdrivande organisation som arbetar för att främja internets användning och operationella stabilitet. Organisationen ansvarar för teknisk samordning av bland annat domännamnssystemet (DNS) och för tilldelning av ip-adressutrymme.

Anställd vid PTS sedan 2010
Marby har varit anställd som generaldirektör på Post- och telestyrelsen sedan januari 2010 och hans uppdrag förlängdes i oktober 2015 med ytterligare tre år. Regeringen kommer inom kort att ta ställning till hans begäran om entledigande.

Länk: Regeringens pressmeddelande
Länk: ICANN pressmeddelande

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com