IDG TechWorld: — Varning för Störsändare!

Posted by Erik SM7DZV on 9 februari, 2016 in Nyheter |
Störning_IDG_2016-02-09 08-43-38

Klicka på bilden för länk till artikeln.

2016-02-09 09:00

När man idag talar om störsändning som hot mot samhällsfunktioner handlar det nästan alltid om störningar på UHF, riktade mot olika radiobaserade system för radiokommunikation, telefoni, navigering, kommunikation och transporter.

En artikel som bara måste läsas!
Jörgen Städje är frilansjournalist och knuten bland annat till IDG TechWorld. I en artikel, Varning för Störsändare, den 31 december 2015 har han en ytterst genomarbetad och läsvärd artikel som täcker hela ämnesområdet: störsändning, störsändare, störare och konsekvenser för samhället.

Det är en artikel som handlar om moderna radiosystem av yttersta betydelse för samhället och systemens tilltagande sårbarhet. Det handlar om radioutrustning som kan köpas över nätet för en spottstyver och vålla katastrofal skada. I slutet av artikeln finns ett antal viktiga länkar för den som vill fortsätta lära sig mer.

Länk: TechWorld: Varning för Störsändare.

 

Vi tackar Rikard SM1CQA för tipset.
//Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com